Ovih 13 namirnica ni u kom slučaju ne bi trebalo da držite u frižideru!
1. Hleb
Ako hleb budete držali u frižideru, on će se brže stvrdnuti i brže pokvariti.
2. Beli luk
Aroma napušta beli luk, ali će zato sve ostalo što imate u fružideru mirisati na njega.
3. Krompir
Ako krompir budete držali u frižideru, on će postati brašnastiji i izgubiće ukus.
4. Paradajz
Ako paradajz budete držali u frižideru on će omekšati i gubiti aromu.
5. Crni luk
Hladnoća iz frižidera učiniće da luk izgubi aromu.
6. Med
Med se na niskim temperaturama kristališe, što znači da će stvrdnuti i on više neće moći da se razvuče. Ako ga budete držali u ostavi trajaće duže i biće mekši.
7. Bosiljak
Bosiljak ne podnosi hladnoću. Držite ga na radnoj površini kuhinje u svežoj vodi.
8. Citrusno voće
Od hladnoće, kora im postaje gruba i gube na ukusu, zato a bolje držite na sobnoj temperaturi.
9. Kečap
On sam po sebi sadrži dovoljno konzervansa, te nema potrebe da stoji u frižideru.
10. Pekmez
Pekmez, isto kao i kečap, sadrži dovoljna konzervansa koji će sprečiti njegovo kvarenje.
11. Maslinovo ulje
Ako maslinovo ulje budete držati u frižideru ono će se zgusnuti i podsećati na puter.
12. Avokado
Nemojte ga nikako držati u frižideru ukoliko želite da sazri.
13. Kafa
Ukoliko je budete držali u frižideru, izgubiće svoju aromu i pokupiti sve ostale mirise namirnica koje imate u frižideru.
Image source: viinthings.com
Izvor texta: fokuzz.com
Primjedbe
Objavi komentar